7 triků, jak ušetřit na povinném ručení

Přinášíme přehled 7 triků a tipů, jak ušetřit na povinném ručení. Na rozdíl od jiných podobných článků na internetu v něm nenajdete žádné podvodné rady ohledně uvedení nesprávných bonusů, použití rodičů jako nepravých plátců pojištění nebo neuvedení skutečného způsobu použití vozidla. Všechny triky a tipy jsou legální a využívá je čím dál více českých spotřebitelů. Naučte se je používat i vy a budete za povinné ručení platit méně. A co hezkého nebo dobrého si koupíte za ušetřené peníze je jen na vás 🙂

1) Chtějte nabídku od VŠECH 12 pojišťoven

Jedná se o nejdůležitější způsob, jak ušetřit. Na trhu je 12 pojišťoven, které nabízejí povinné ručení. Každá z nich používá jiné výpočty a náklady, a tak pro stejného klienta jsou rozdíly opravdu velké. Zatímco Vaše současná pojišťovna Vám cenu pojištění bude jen zvyšovat, výběrem jiné pojišťovny budete za povinné ručení platit méně. Ať již sjednáváte pojištění přes finančního poradce nebo internetový srovnávač, chtěje vidět VŠECHNY nabídky včetně nové pojišťovny na trhu – Pillow pojišťovny. Pokud nedostanete od poradce i její nabídku, zkuste jiný srovnávač pojištění nebo jiného poradce. Anebo si spočítejte cenu přímo na jejím webu.

2) Rozložte platbu na více splátek BEZ přirážky

Možná jste se setkali s radou: „plaťte ročně, získáte tak slevu“. Ne každý ale má v peněžence připraveno třeba 4 000 Kč. Mnohem užitečnější rada tak je „plaťte třeba čtvrtletně nebo i měsíčně a BEZ přirážky“. Některé pojišťovny totiž konečně pochopili, že lidé dostávají výplatu měsíčně, a tak i platby za pojistné umožňují platit měsíčně BEZ žádného navýšení. Pozor: tento férový přístup zatím nabízí pouze několik málo pojišťoven. Patří mezi ně i nejmladší pojišťovna na trhu – Pillow pojišťovna. Ať už si vyberete roční, pololetní, čtvrtletní nebo měsíční frekvenci, vždy celkově zaplatíte stejně, žádná přirážka za področní platbu není.  A ještě jedna unikátní věc: minimální pojistné není nijak omezeno, klidně tak můžete platit i 30 Kč měsíčně za svou motorku.

3) Plaťte VÝRAZNĚ méně za vozidla, co málo jezdí

Tento zlevňující trik již používají stovky tisíc majitelů vozidel, které ročně najedou méně než 12 000 kilometrů. Právě pro ně několik pojišťoven na trhu nabízí pojištění dle ujetých kilometrů. Hned od počátku je platba pro tato vozidla nižší.  A pokud by vozidlo nakonec ujelo ještě méně kilometrů, než bylo odhadováno, pojišťovna dokonce vrátí peníze zpět. Nejjednodušší pojištění podle ujetých kilometrů nabízí nováček na trhu, Pillow pojišťovna. Novinkou je také to, že ušetřit můžete nejen za osobní auta, ale také motorky, nákladní auta a autobusy. Nejnižší cenu získávají vozidla s ročním nájezdem do 5 000 km.

4) Využijte VYŠŠÍ limit za cenu nižšího

Již několik konkrétních nehod přesvědčilo české řidiče, že limit 35 miliónů nepokryje škody na zdraví, které vlastní chybou můžeme způsobit. Poučení je jasné – je třeba vyšší limit, jinak hrozí osobní bankrot. Vyšší limit ale znamená vyšší pojistné. Problém českých řidičů jednoduše vyřešila Pillow pojišťovna. Jako jediná nabízí limit 70 miliónů za cenu limitu 35 miliónů. Pozor: toto zvýhodnění je garantováno pouze pro prvních 100 000 klientů.

5) Když nabízí akční SLEVU, berte ji

Pojišťovny někdy nabízí speciální akce, během kterých poskytují nižší cenu. Problém může být, že slevu lze získat pouze u konkrétního prodejce. Zvýhodnění se tak může změnit v detektivní práci a hledání nejlepší nabídky u více obchodníků. Ne však v případě Pillow pojišťovny. Aktuální akční sleva 20 % platí na všech obchodních místech, u všech poradců a u všech internetových srovnávačů. A samozřejmě ji lze získat i při sjednání na webu pojišťovny.

6) Nenechte se napálit slevou za SPOLUÚČAST

Je to tak, některé produkty povinného ručení nabízí levnější variantu výměnou za spoluúčast. Spoluúčast znamená, že část škody, kterou způsobíte, budete muset zaplatit vy a ne pojišťovna. Někdy je spoluúčast vázána na škodu v zahraničí a někdy na škodu v určité části roku (nejčastěji v zimě u tzv. sezónního pojištění). Pozor na drobné písmo a složité podmínky, už několikrát se stalo, že klienti o spoluúčasti vůbec nevěděli. Pokud chcete mít klid a jistotu, zvolte Pillow povinné ručení. Je vždy bez spoluúčasti.

7) Dejte si POZOR na poplatky

Pokud si myslíte, že poplatky jsou jenom u životního pojištění, ale nejsou u povinného ručení, nemáte bohužel pravdu. Naprostá většina pojišťoven má sazebník poplatků i k pojištění vozidel a nejčastějším poplatkem je platba za upomínku. A nejedná se jen o poštovné za dopis s upomínkou v řádu korun. Naopak – tento poplatek může činit i několik stokorun! Pouze jedna pojišťovna má v podmínkách garanci, že žádný sazebník poplatků nemá. Ano, hádáte správě – je to Pillow pojišťovna.

Chci ušetřit na povinném ručení