V současné době jde o jedno z nejvyhledávanějších pojištění. Pillow pojišťovna jako první nabízí pojistku za korunu měsíčně, která myslí na obavu všech rodičů. Vše důležité o unikátním a dostupném produktu najdete v tomto článku.

Situaci, kterou zná mnoho rodičů. Třeba když se táta s mámou rozhodnou navštívit své přátele nebo strávit večer v divadle či na koncertě. Děti zůstávají doma (pod dozorem babičky, sousedky nebo staršího sourozence) a rodiče jedou autem. Možná každý si v tomto okamžiku položil otázku, co by se stalo, kdyby … Protože i když já řídím bezpečně, nemusí to platit o každém účastníku dopravního provozu. A proto je zde unikátní pojištění za 1 Kč měsíčně pro rodiče za volantem.

1. Kde vznikl nápad na pojištění pro rodiče za volantem?

Inspirací byla kniha Okamžiky štěstí známého českého spisovatele Patrika Hartla. Příběh sourozenců Veroniky (20) a Jáchima (17) žijící v Praze je pohodový. Až do okamžiku, kdy se dozvědí hroznou správu: oba rodiče zemřeli v důsledku autonehody.

2. Co přesně pojištění rodičům nabízí?

V případě úmrtí obou rodičů při dopravní nehodě v pojištěném vozidle, začne pojišťovna každému dítěti vyplácet měsíční rentu 10 000 Kč. Například v případě dvou sourozenců, je každý měsíc vyplaceno 20 tisíc a za rok je to 240 tisíc korun. Měsíční renta je vyplácena až do měsíce, kdy dané dítě oslaví své 25. narozeniny.

3. Opravdu stojí pojištění pro rodiče 1 Kč měsíčně?

Opravdu. Přestože se podobné události stávají, naštěstí nejsou vůbec časté. I díky tomu je cena pouze 1 koruna měsíčně. Pojištění je součástí pojištění vozidla. Vzhledem k tomu, že Pillow pojišťovna nabízí všechny své produkty jako volitelné skládačky, není třeba si v pojištění vozidel sjednávat povinné ručení nebo havarijní pojištění. Stačí si jen vybrat úrazové pojištění ve variantě „Smrt obou rodičů“ a každý měsíc tak platit pouze 1 Kč.

4. Co když již jeden rodič nežije?

Podmínky pojištění myslí nejen na tuto situaci, ale i na několik dalších. Částku měsíční renty začne pojišťovna vyplácet také při dopravní nehodě v těchto případech:

  • zemře rodič dítěte, pokud má dítě pouze jednoho rodiče,
  • zemře rodič, který má dítě ve výlučné péči a současně zemře osoba, která žije s tímto rodičem ve společné domácnosti a o toto dítě pečuje,
  • zemřou osoby, které mají dítě svěřeno do své péče.

5. Jak mohu pojištění uzavřít?

Pojištění za 1 Kč lze sjednat on-line na webu Pillow pojišťovny. Stačí zvolit sjednání pojištění vozidel, zadat informace o vozidlu a o vás a následně zvolit pouze úrazové pojištění za 1 Kč měsíčně. Platit lze samozřejmě i ročně (12 Kč). A pokud se rozhodnete uzavřít i výhodné povinné ručení s cenou dle ujetých kilometrů, můžete i ušetřit oproti vašemu současnému pojištění.