Jako jedni z prvních přinášíme 5 užitečných nápadů a rad, jak ušetřit při pandemii COVID-19 na pojištění auta nebo motorky. Na trhu se objevily nové produkty, díky kterým můžete nejen v době pandemie ušetřit za povinné ručení, havarijní pojištění nebo pojištění skel.

1) Nechte si vrátit peníze za neprojeté kilometry

Ať již skončíte nedobrovolně v karanténě nebo se sami rozhodnete pro práci z domova, znamená to často jedno: vaše vozidlo nebudete používat tak často jako dříve. Využijte nového typu pojištění, kde se cena počítá nejen podle kvality řidiče, ale také podle počtu najetých kilometrů. Vozidla, která jezdí méně (přibližně do 12 000 km za rok) mají díky novince nižší cenu povinného ručení a havarijního pojištění. A když vozidlo najede ještě méně kilometrů, než jste čekali, pojišťovna Vám část peněz vrátí zpátky. Přesně tak můžete ušetřit při pandemii u Pillow pojišťovny.

2) Rozložte platbu do více splátek – bez přirážky

Zaplatit za povinné ručení nebo i havarijní pojištění na jeden rok dopředu může být velká rána pro rodinný rozpočet. V případě povinného ručení jde o tisíce korun, u havarijního pojištění dle ceny vozidla může být platba i více jak 10 000 Kč. Zvolte si pojištění, které neúčtuje žádnou neférovou přirážku při pololetní, čtvrtletní nebo měsíční platbě. Díky tomu zaplatíte postupně za celý rok přesně tolik, kolik byste nyní museli zaplatit jednorázově dopředu. Tento pohodový přístup aplikuje Pillow pojišťovna.

Spočítat splátku bez přirážky

3) Vyhněte se pojištění s jakýmikoliv poplatky

Asi Vás to překvapí, ale naprostá většina pojišťoven má sazebník poplatků i pro pojištění vozidel. Při sjednání se o něm často nedozvíte, ale v okamžiku upomínky bohužel ano. Nejčastější poplatek je právě za upomínku, jeho výše se pohybuje od 50 do 500 Kč. Ale pozor si dejte i na další poplatky, například za ukončení pojištění pro neplacení (až 500 Kč) nebo za upomínku po zániku pojištění (až 250 Kč). Konečně ale existují pojišťovny, které podobné poplatky a ani sazebník poplatků nemají. Jednou z nich je Pillow pojišťovna. Máte tak jistotu, že v případě finančních problémů vás žádný neoblíbený poplatek nepřekvapí.

Spočítat pojištění bez poplatků

4) Získejte havarijní pojištění bez spoluúčasti

U běžného havarijního pojištění v případě škody musí majitel část škody uhradit ze svého. Jedná se o takzvanou spoluúčast a nejčastěji je 5 000 Kč. Novinkou je pojištění, které v konkrétních situacích zaplatí celou škodu na vašem vozidle a vy nemusíte nic doplácet. Nulová spoluúčast je v případě škod, za které ani dobrý řidič nemůže: střet se zvířetem, přírodní událost jako je vichřice nebo kroupy a také krádež celého vozidla. Tuto novinku nabízí aktuálně pouze Pillow pojišťovna.

Spočítat pojištění bez spoluúčasti

5) Zbavte se zbytečných částí svého pojištění

Bohužel se většina pojištění vozidel prodává jako balíčky. K potřebným věcem jsou přibaleny i nepotřebné nebo méně užitečné části a výsledkem je, že klient platí více, než musí. Pro vaši peněženku je nejlepší pojištění, které obsahuje jen to, co opravdu chcete. A nenechme se zmýlit marketingovými řečičkami, že některá část je „zadarmo“. Každé pojištění se promítne do celkové ceny a věci „zdarma“ navíc skrytě. Vybírejte si jen pojištění bez balíčků. Přesně takové, jaké nabízí Pillow pojišťovna.