Pojišťovací inovátor 2021

Digitální revoluce ve financích pomáhá lidem šetřit a pojištění úrazu a nemoci není výjimkou.

Po pojištění aut, cestování a majetku dorazila digitalizace konečně i do pojištění osob. Sjednat si z domova pojistku na dovolenou nebo pro auto je již několik let běžnou záležitostí. Pojištění osob ale modernímu trendu dlouho odolávalo, změna přichází až roce 2021 a v názvu má „polštář“.

Pojišťovací inovátor. Již podruhé.

V prestižní soutěži Pojišťovací inovátor zvítězilo Pillow pojištění úrazu a nemoci. Jedná se o druhé vítězství nejmladší české pojišťovny v řadě, před rokem Pillow bodovala s unikátním pojištěním vozidel s bezlimitním pojištěním skel a s nulovou spoluúčastí v případě střetu se zvířetem nebo krádeže vozidla.

Nové Pillow pojištění úrazu a nemoci nabízí finanční pomoc pro všechny důležité životní situace, ať již jde o úmrtí následkem úrazu nebo nemoci, invaliditu, pracovní neschopnost, závažný úraz nebo nemoc, ale také zlomenou ruku nebo potřebnou hospitalizaci.

Konec „černé skříňky“. Konečně.

Pojištění osob představuje pro naprostou většinu spotřebitelů „černou skříňku“. A to z pohledu pojistných podmínek, ale i ceny. Není výjimkou, že kompletní smluvní dokumentace mívá přes 100 stran, samotná pojistná smlouva je často na více než 3 strany. Přečíst podmínky je těžké a plně je pochopit prakticky nemožné. S cenou je ještě větší problém. Zatímco podmínky mají pojišťovny vystaveny na svých webech, kalkulačka k výpočtu ceny u 9 z 10 společností zcela schází.

Pillow pojišťovna se rozhodla zcela změnit zastaralý systém pojištění osob a vytvořila přelomové pojištění. Pojistné podmínky jsou napsány tak, aby byly snadno pochopitelné pro každého klienta a revoluční je i jejich délka: 14 stran včetně všech úrazových tabulek. Je zřejmé, že na nesmyslné výluky, absurdní omezení nebo neférové kličky a háčky opravdu místo nezůstalo. Samotná pojistná smlouva se vešla na jedinou (!) stranu, jedná se tak určitě o český, a možná i evropský, rekord.

Jakub Strnad

Cena za minutu, doporučení od „robota“.

Přemýšlíte o pojištění nebo již máte nabídku některé z tradičních pojišťoven? Na pár kliknutí si můžete zkontrolovat z klidu domova nebo z kanceláře, zda máte opravdu výhodnou nabídku. Pillow jako digitální pojišťovna má na svém webu www.pillow.cz kalkulačku pojištění. Stačí zadat několik údajů (datum narození, výška a váha, povolání, …) a chytrý algoritmus vezme v úvahu výši státních dávek (invalidní důchod, nemocenská, …) a doporučí optimální rozsah pojištění.

Pillow pojištění nabízí naprostou svobodu: doporučený rozsah pojištění lze libovolně měnit. Můžete odebrat jednotlivé části (Pillow je nazývá polštáře:) nebo upravit pojistné částky. Trávíte hodně času v autě a obáváte se úrazu při dopravní nehodě? Na kliknutí snadno zvýšíte ochranu pro případ úrazu.

Jednoduše a zároveň promyšleně.

Zakladatelé Pillow pojišťovny postavili pojišťovnu na jednoduchém principu „Smart Simple“. Zjednodušeně řečeno: služby a produkty musí být jednoduché, ale zároveň promyšlené. V případě pojištění úrazu a nemoci tak budete příjemně překvapeni například chytrým přístupem ke sportům. Nemusíte pojišťovně pokaždé říkat, který sport nově provozujete, v podmínkách máte jednoduše uvedeno, co vše je pojištěno. Jiná vychytávka: k pojištění a všem dokumentům máte přístup nejen v rámci webového portálu, ale i v mobilní aplikaci pro Apple i Android. A do třetice: každý z členů rodiny má vlastní smlouvu, ale platby můžete posílat najednou a chytrý automat vše rozešle na vaši smlouvu a smlouvy vašich dětí.