Pillow megafon

Magazín Svět motorů v pravidelném ročním srovnání ceny povinného ručení pro rok 2020 ukázal realitu: auta s podprůměrným nájezdem ušetří svým majitelům tisíce korun. Rozdíl může být i deset tisíc korun ročně. Jak je to možné?

Zatímco běžné produkty tradičních pojišťoven nabízí velice podobnou cenu, povinné ručení od dvou pojišťoven (Pillow a Allianz) je díky chytrému algoritmu stanovení ceny dle ujetých kilometrů výrazně levnější pro třetinu českých aut.

Jezdí málo, platí málo. Mladý …

Zadání modelových příkladů bylo pro všechny pojišťovny shodné, první zněl: klient žena 22 let, Praha, VW Golf 2.0 TSI/155 kW (1984 cm3), rok výroby 2010, pojištěna dva a čtvrt roku, jedna nehoda.

V případě Pillow a Allianz byl výpočet proveden pro podprůměrný roční nájezd. Ostatní pojišťovny cenu dle ujetých kilometrů nerozlišují. Výsledné ceny povinného ručení jsou následující.

Svět motorů

Závěr: i v případě mladého řidiče s krátkou bezeškodní historií mají vozidla s nízkým nájezdem výrazně nižší cenu pojištění. Naopak, pokud by se spočítala cena pro stejného řidiče, ale s nájezdem například 25 000 kilometrů, byla by cena vyšší než u ostatních pojišťoven.

Spočítat Pillow povinné ručení

… i zkušený řidič ušetří.

Zadání druhého modelového příkladu bylo: klient muž 35 let, Dvůr Králové nad Labem, Škoda Fabia 1.4/44 kw (1397 cm3), rok výroby 2001, pojištěn 9 a čtvrt roku bez nehody. V případě Pillow a Allianz byl opět výpočet proveden pro podprůměrný nájezd.

Svět motorů

Závěr: jako druhý modelový příklad zvolili autoři málo rizikového klienta s téměř desetiletou bezeškodní historií a zároveň z menšího města na rozdíl od Prahy v prvním případě. Rozdíly mezi pojišťovnami nejsou již tak vysoké, rozdíl mezi nejnižší a nejvyšší cenou je „pouze“ 4 tisíce korun. I v tomto případě je zřejmé, že s Pillow platí jednoduché pravidlo: kdo málo jezdí, málo platí.

Spočítat Pillow povinné ručení

Pojištění dle kilometrů

Tabulky ukazují přesně to, co odborníci již dávno popsali, naposledy na webu iDnes.cz. Pillow pojišťovna zohledňuje počet ročně ujetých kilometrů. Čím je nájezd vozidla nižší, tím je také nižší cena povinného ručení, a také havarijního pojištění.

Pokud uzavíráte povinné ručení nebo havarijní pojištění pro vozidlo s nájezdem do 12 000 kilometrů ročně, určitě vždy vyzkoušejte i cenu Pillow pojišťovny. Ve většině případů získáte nižší cenu než u běžného pojištění a zároveň lepší podmínky pojištění. Například neomezený limit pojištění skel nebo nulovou spoluúčast u střetu se zvířetem nebo krádeže vozidla.

SVĚT MOTORŮ

Zdroj: srovnání ceny povinného ručení zveřejněno v časopise Svět motorů 46/2020, v prodeji od 9. 11. 2020.