Pojišťovací inovátor 2020

Ve 12. ročníku soutěže Nejlepší pojišťovna vyhlašovaném ekonomickým deníkem Hospodářské noviny, získala Pillow pojišťovna 1. místo jako Pojišťovací inovátor roku 2020. Na vítězné příčce se umístila na základě hlasování veřejnosti.

Vítězství přineslo Pillow zcela nové pojištění vozidel. Jeden produkt obsahuje hned několik úžasných novinek, které dohromady zcela přepisují zastaralý svět tradičního pojištění. Mezi 10 hlavních inovací a výhod pro klienty patří.

1) Revoluce v pojistných podmínkách

Až do příchodu Pillow pojišťovny byly všechny pojistné podmínky k pojištění vozidel nepochopitelné, složité, dlouhé. Výluky byly popsány nesrozumitelným jazykem a nacházely se na více místech. Pillow revolučně snížila počet stránek podmínek samotného pojištění na 7 a pojistnou smlouvu navrhla na jedinou stranu. V podmínkách nenajdete žádné kličky a háčky, nesrozumitelné odstavce, kterých jsou tradiční produkty plné. Místo 50 pouze 7 stran – to si cenu za inovaci opravdu zaslouží.

2) Cena dle ujetých kilometrů na kilometr přesně

Vozidla, která jezdí málo, způsobí méně nehod, a tedy jejich majitelé mohou platit méně za pojištění. Tato jednoduchá myšlenka se již v Česku před několika lety objevila. Pillow opět posunula férový přístup dál. Kromě ceny za očekávaný nájezd vozidla zná každý klient od počátku i cenu za jeden kilometr mimo odhadovaný nájezd. Pokud tak například najede o 2 000 km méně než čekal, dostane zpět částku ve výši 2 000 km x cena ze jeden kilometr. Podobně jako u platby za elektřinu nebo vodu.

3) První 100 % digitální pojištění vozidel

Od počátku přes škodu až po ukončení pojištění. Pojištění se sjednává bez podpisu, stačí zaplatit první platbu. Prohlídka vozidla pro havarijní pojištění je pomocí mobilního telefonu, klient sám nafotí své vozidlo. Všechny dokumenty odcházejí elektronicky na e-mail. V případě škody na vozidle probíhá prohlídka na dálku pomocí chytrého telefonu klienta. Jediný papír, který zatím zůstává „ve hře“, je zelená karta, kterou klient obdrží vytištěnou pro každý rok trvání pojištění.

4) Bezlimitní pojištění skel a vozidla

Havarijní pojištění i pojištění skla není omezeno limitem, vždy je pojištěna celá obvyklá hodnota vozidla nebo náklady na opravu či výměnu skla. Téměř jako kouzlo zní skutečnost, že u osobního auta nemusí majitel odhadovat aktuální cenu vozu, vše za něj spočítá pojišťovna. Výsledkem je pojištění bez rizika podpojištění a tedy velká výhoda oproti tradičním pojištěním.

5) Fixní nebo nulová spoluúčast

Pojištění se obešlo bez tzv. procentní spoluúčasti Ta je u klientů a poradců velmi neoblíbená, protože znamená jedno – čím vyšší škoda, tím více klient doplácí z vlastní peněženky. U Pillow pojištění je pouze pevně daná spoluúčast, která se nezvyšuje se škodou. Navíc v případě škody následkem přírodního nebezpečí, krádeže vozidla nebo střetu se zvířetem není žádná spoluúčast.